Neem contact op


Je bent pas duurzaam succesvol met persoonlijk contact
Datum: 22.10.2021

Return on Human in plaats van Return on Investment? En wat is dat eigenlijk Return on Human? Hoe kun je überhaupt kwantificeren wat iemand waard is? Want wat levert een persoon eigenlijk precies aan een bedrijf? In de praktijk blijkt dat hr-managers steeds vaker uit moeten uitleggen en soms zelfs verdedigen dat medewerkers essentieel zijn voor het succes van een bedrijf. Maar hoe pak je dat aan? 

Aan het woord is Cynthia van Tilborg, hr-director bij internationaal opererend softwarebedrijf Mendix. Zij is gecertifieerd PCM- trainer en -coach en gebruikt de tools van PCM dagelijks in haar leiderschap en samenwerking. “Er is een beweging geweest waarin veel bedrijven gingen outsourcen. Puur met als doel om de kosten te drukken door zo efficiënt mogelijk te zijn. Zo worden er bijvoorbeeld mensen uit Aziatische landen ingezet, omdat dit goedkopere krachten zijn. En daarnaast wordt er uiteraard volop geautomatiseerd, waardoor digitale arbeidskrachten plots ook onderdeel van het team zijn. Maar mensen zijn, zeker nu, erg nodig en zij willen op hun beurt weer persoonlijke aandacht. Het Process Communication Model®, kortweg PCM, past daar helemaal bij.

Van praten naar luisteren

“PCM geeft veel inzichten in de ander én jezelf en in de manier waarop we contact maken. Voor mij betekent dat: luisteren is belangrijker dan praten. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld een probleem heeft dan schuilt er wellicht meer achter dat probleem dan je in eerste instantie zou denken. Als de betrokken leidinggevende in die relatie het persoonlijke contact mist of niet doorvraagt dan blijft het gesprek en daarmee het contact oppervlakkig. Je kunt je voorstellen wat het effect is voor de oplossing van het probleem. Of beter gezegd het níet oplossen ervan. 

Bedrijven die begrijpen dat je pas echt duurzaam succesvol kunt zijn als je dat persoonlijke contact steeds terug laat komen zijn bezig met Return on Human”, aldus Cynthia “Want zij beseffen dat de waardevolle relatie die je met collega’s opbouwt zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetaalt, omdat collega’s daardoor beter in hun vel zitten en dús beter presteren. En dat voelen prospects en klanten onmiddellijk, waardoor ze meer geneigd zijn om met je bedrijf verbonden te blijven.”

Klaar om te bouwen aan een werkomgeving waarin iedereen tot zijn of haar recht komt - en waarin je gebruik maakt van ieders kwaliteiten? 

We vertellen je graag meer

Meer verhalen

Rabobank
Richard van der Veen
Lead Performance Improvement Rabobank

“PCM is zoveel meer dan een persoonlijkheidstest. PCM gaat over resultaten boeken. Zelfmanagement, verbinding maken en motivatie staan centraal"

“PCM is zoveel meer dan een persoonlijkheidstest. PCM gaat over resultaten boeken. Zelfmanagement, verbinding maken en motivatie staan centraal. Ik zal nooit mijn eerste PCM succes vergeten. Weten waar je op moet letten als je observeert, bij wie je op welke wijze de boodschap moet brengen, hoe je miscommunicatie vroegtijdig kan onderkennen en in een reflex de juiste interventie doet zijn onderdelen die je leert in de training.”

#business
Lees meer
HEINEKEN
Anouk Paridaans-Litjens
Trade Marketing Manager OOH (Out of Home) HEINEKEN

"Het PCM profiel heeft zowel individuele als teaminzichten opgeleverd."

"Ik ben met PCM in aanraking gekomen binnen HEINEKEN. Na mijn eigen profiel te hebben besproken heb ik besloten het traject ook met mijn team te doorlopen. Het PCM profiel heeft veel inzichten opgeleverd voor iedereen persoonlijk maar ook zeker als team. We hebben open gesprekken gevoerd, voorbeelden aangehaald, onzekerheden besproken en ook veel gelachen!"

#business, #leiderschap, #teamontwikkeling
Lees meer
Baaij Melis training & coaching
Jannette Baaij-Melis
Teamtrainer en (paarden)coach voor professionele ontwikkeling Baaij Melis training & coaching

"PCM gaat niet alleen over: wie ben ik, maar ook: wat kan ik daar nou mee?"
#business
ETION
Els Poot
Community Builder | Training & Development ETION

"De kracht van PCM is dat het oneindig is"#business

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?