Neem contact op
3 tips voor meer verbinding met elkaar

3 tips voor meer verbinding met elkaar

Ans Tuk
Ans Tuk
PCM coach

Mensen zijn sociale wezens en verbondenheid is een basisbehoefte. In onze mobielcultuur is aandacht voor verbinding met andere mensen geen overbodige luxe. Met de mobiel bij de hand en oortjes in, lijkt het soms of we meer connectie hebben met onze mobiel dan met elkaar. Wat is jouw aandeel in de relatie tussen jou en de ander? Hoe versterk je het contact met andere mensen?


De eerste kennismaking

Maak van een vluchtige kennismaking een bewust moment. Neem de moeite om zijn of haar naam te onthouden en maak echt connectie met iemand. Neem de naam bewust in je op en herhaal die vervolgens. Zeg bijvoorbeeld ‘leuk om met je kennis te maken < naam >’, waarbij je de naam van degene herhaalt. Dan voelt de ander zich meer gezien en gehoord. Een vriendelijke glimlach voegt veel toe.


Een ander perspectief 

Bekijk een situatie eens vanuit het perspectief van de ander. Stel jezelf eens in zijn of haar plaats voor. Iemand kan een gebeurtenis meer vanuit gevoel, logica of actie benaderen. Geeft je dat nieuwe inzichten? Lukt het om elkaar te respecteren en aanvaarden, ook waarin jullie verschillen? Wat straal je zelf uit in de omgang met anderen? We hebben allemaal onze ingebakken gewoontes en oude patronen uit onze kindertijd. Hoe denk je en hoe gedraag je je? Geef je jezelf en de ander de ruimte en veiligheid om zichzelf te zijn?


Oprechte aandacht

Laat je smartphone eens voor een paar uur thuis en toon interesse in elkaar. Creëer tijd en ruimte om met aandacht aanwezig te zijn. Luister oprecht zodat de ander zich begrepen en gewaardeerd voelt. Stel een vraag en geef aan dat je graag wilt begrijpen waarom iets voor de ander belangrijk is. Lukt het je om te luisteren naar wat de ander bezighoudt zonder het gesprek op jezelf te betrekken en over jezelf te beginnen? Zonder meteen met een goedbedoeld advies of oordeel te komen? Hoe zou het zijn als je alleen een arm om iemand heen slaat en warm, begripvol reageert?  

Sta af en toe eens stil bij hoe jij contact maakt met anderen. Waar wil je bijsturen?

Tussendoor een kijkje op je mobiel verandert volledige aandacht in verdeelde aandacht. Hopelijk zorgen deze tips voor een rimpeleffect. Van een glimlach tot het tonen van oprechte belangstelling. Door één aspect in het contact te verbeteren, gaan we van verwijdering naar meer verbinding met elkaar!


Meer tips?

Ans Tuk schreef het boek “Verrijk je kijk”. Met dit boek kijk je 24x vanuit een ander perspectief naar je leven en verrijk je je keuzemogelijkheden. 

Meer van mij

Ontdek meer over

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?