Neem contact op


Hoe te communiceren met mensen die op kruistocht gaan en overtuigingen opleggen


Het probleem

Vanuit stress worden sommige mensen veroordelend, eigenwijs en zelfingenomen. Ze gaan op kruistocht, dringen hun overtuigingen op aan anderen en verwachten dat mensen het met hen eens zijn. Niemand lijkt te kunnen voldoen aan hun onmogelijke morele normen en waarden, en ze worden achterdochtig tegenover iedereen die het niet met hen eens is. Hun tunnelvisie verhindert hen in te zien dat niemand bij hen in de buurt wil zijn. In plaats van gerespecteerd te worden voor hun integriteit, worden ze gevreesd omdat ze beangstigend zijn.

Het achterliggende verhaal

Mensen die hun overtuigingen doordrukken hebben behoefte aan positieve erkenning voor hun toewijding voor het werk en hun overtuigingen. Wanneer zij deze erkenning niet positief krijgen, proberen zij dit op een negatieve manier, door hun overtuigingen aan anderen op te leggen. Ze zijn natuurlijke beschermers en maken zich zorgen over het vervullen van hun verantwoordelijkheden en plichten om ervoor te zorgen dat iedereen (inclusief zijzelf) het juiste doet en waardig is. Helaas, als ze preken tegen alle anderen, duwt dat mensen alleen maar weg. Wat zij niet beseffen is dat mensen over het algemeen niet immoreel en verdorven zijn, zelfs als hun geloofssystemen niet op de voorgrond staan. De kern van de zaak is dat iedereen fouten maakt, niemand perfect is, en dat er veel aanvaardbare manieren zijn om dingen in het leven te bereiken. Dit ontkennen is een recept voor ellende.


Wanneer jij jouw gedrag hierin herkent

  • Accepteer dat je het waard bent, ondanks onvolkomenheden in je leven. Het is spannend, en het is OK. Bang zijn maakt je niet zwak.
  • Bevestig dat het nobel en juist voor je is om volgens je overtuigingen te leven.
  • Concentreer je op zinvol en doelgericht werk, en deel je mening alleen als je daar toestemming voor hebt.
  • Steun en moedig anderen aan in plaats van te verwachten dat zij dezelfde waarde hechten aan de dingen die jij belangrijk vindt.
  • Spreek alleen voor jezelf, en wanneer je je mening deelt, erken dan dat jouw waarheid en DE waarheid niet hetzelfde (hoeven te) zijn.


Tips voor communicatie

  • Wees proactief door hun meningen en advies te vragen op momenten dat u openstaat voor feedback.
  • Merk hun overtuigingen op en bevestig deze, zelfs als u het er niet mee eens bent, bijvoorbeeld: "Ik waardeer uw sterke overtuiging."
  • Bevestig hoe zij hun waarden in praktijk brengen, bv. "Ik kan zien dat je echt probeert een waardevol voorbeeld te zijn voor onze bedrijfsmissie."
  • Bied een luisterend oor wanneer zij hun onzekerheden delen over het feit dat ze de verantwoordelijkheden in hun leven waardig zijn.
  • Nodig hen uit deel te nemen aan activiteiten waar hun sterke overtuigingen en meningen waarde kunnen toevoegen.


Geïnspireerd op de blog van Nate Regier / https://www.next-element.com/

Meer van mij

Ontdek meer over

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?