Neem contact op
Podcast met Edith: Leiderschap zit in elk moment

Podcast met Edith: Leiderschap zit in elk moment

Edith Doosje
Edith Doosje
PCM mastertrainer

Leiderschap zit in ieder moment en iedere dag

Een tijdje geleden zat ik een beetje zenuwachtig met Patricia Hoogland MSc aan mijn keukentafel voor een aflevering in Charlees podcast. Wat ga ik zeggen? Hoe zal het gaan? Nergens voor nodig 😃 want wat was het een heerlijk gesprek over leiderschap, paars haar, gestrekte benen en bovenal verbinding en kracht. En hoe je dat iedere dag kunt doen. Nou dat dus.

Dit zei Patricia erover:

‘Samen én met plezier bereik je meer dan alleen.’ Dit lijkt misschien een tegeltjeswijsheid, maar geloof mij, voor Edith is het veel meer dan dat. Al 20 jaar leeft ze dit motto met de drie kernwoorden: samen, plezier en bereik. Dit leeft en praktiseert zij in elke dag. Ze heeft een bak met energie die ze koppelt aan een heerlijke slimmigheid: ‘Het belangrijkste in samenwerken ben je zelf. En dat is goed nieuws en dat is slecht nieuws.'

Wat een mens! Ze maakt impact met nieuwsgierigheid als primaire drijfveer. Met deze nieuwsgierigheid maakt ze verbinding met alles en iedereen om zich heen. Tegelijkertijd is ze scherp en gedreven en gaat voor niemand aan de kant. In de goede zin van het woord dan natuurlijk. Ons gesprek had een heerlijke openheid en kwetsbaarheid. Dit gaf deze podcast direct een waanzinnige diepgang en persoonlijkheid.

Edith laat een uur lang horen wat leiderschap voor haar betekent in de praktijk, want, zo vertelt Edith: ’leiderschap zit in elke dag en in elk moment.’ De mensen met wie ze werkt lopen met haar weg. Hoe ze dat doet? Daar moest ze zelf ook wel even over nadenken, toen haar dat voor het eerst werd gevraagd. Dit is gewoon ‘haar manier’. Luister naar haar manier en hoor hoe ze het goede voorbeeld geeft: kwetsbaar, krachtig en volledig authentiek.

Ik gun elke werknemer én elke organisatie een Edith.'


Foto credit: CoWomen via Unsplash.com

Meer van mij

Ontdek meer over

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?