Neem contact op
<p>PCM 2</p>

<p>Verdiepingstraining</p>

PCM 2 Verdiepingstraining

Conflicthantering en stressmanagement

eigen energielekken - inzicht en handvatten
soepel communiceren, ook met 'lastige' personen
conflict als bron voor beter contact
Locatie: Utrecht, Nederland
Trainers: Hetty Jansen-Verhagen
Format: Live
Talen: Nederlands
Prijs: € 660

Schrijf je in
Wanneer:

Donderdag 15 juni 2023 (9.00 - 17.00)

Vrijdag 16 juni 2023 (9.00 - 17.00)

Omschrijving:

In deze 2-daagse training gaan we dieper in op de toepassing van het Process Communication Model in conflicten en stressvolle situaties, zowel inter-persoonlijk als binnen groepen en teams. 

We staan uitgebreid stil bij de verschillende stresspatronen (zoals voorspelbare faalpatronen en mythes die stress versterken) en effectieve interactie-strategieën. Je verdiept jouw kennis en versterkt het succesvol praktisch toepassen van het Process Communication Model.

We gaan aan de slag met concrete do’s en don’ts en met praktijkvoorbeelden via casussen en filmfragmenten. 

Je maakt kennis en gaat oefenen met verdiepende informatie waardoor je jouw eigen stresspatronen en die van de ander nog sneller en beter herkent en waardoor je interventie- en preventie-strategieën nog effectiever kunt toepassen in het leven van alle dag, of het nu op het werk is of in jouw privé-situatie. 

Waarmee ga je naar huis ?

Met deze Verdiepingstraining vergroot je jouw communicatievaardigheden en het succesvol toepassen van de praktische en heldere PCM-concepten in iedere situatie op alle momenten van de dag. Plezierige samenwerking, realisering van doelen binnen de gestelde termijn en innerlijke balans worden nog steviger verankerd in jouw dagelijks leven. 

Ook deze training vindt plaats in mijn schitterende werkruimte in de werfkelder ronde Oudegracht 381 te Utrecht

De verdiepingstraining start met min. 4 deelnemers.

Max. aantal deelnemers is 6.

Training is inclusief:

PCM-verdiepingsmanual

Luxe lunchcatering

Wil je meer informatie over deze training, klik dan even op mijn naam hieronder en dan vind je mijn e-mailadres en telefoonnummer. Je vindt ook op de pagina 'data' van mijn website www.hjtc.nl uitgebreide info over deze training.

Wat je leert

Gericht motiveren

Vanuit je eigen PCM-profiel begrijp je beter hoe elk persoonlijkheidstype en -fase zijn eigen motivaties en bijbehorende emoties heeft. Hierdoor kun je langetermijnstress voorspellen en bescherming bieden tegen de mogelijke gevolgen.

Patronen ontdekken

Je ontwikkelt een antenne voor stress. Hiermee spot je tijdig de gedragspatronen die jou en anderen in de weg zitten. Dit inzicht helpt je om miscommunicatie, ruis en conflict tegen te gaan.

Signalen oppikken

Als je de persoonlijkheidstypen begrijpt, kun je meer signalen oppikken uit de omgeving. Zo snap je beter wat mensen nou echt bedoelen in intense situaties, gesprekken of digitaal contact. Hierdoor herken je gebrek aan betrokkenheid en buig je het om naar echt contact.

PCM 2 biedt inzichten en vaardigheden om:      

  • Miscommunicatie te signaleren door scherp te observeren.
  • Schriftelijke communicatie te analyseren en tussen de regels door te lezen.

  • Jouw communicatiestijl aan te passen aan de voorkeuren van anderen.

  • Emotionele patronen te herkennen en miscommunicatie te voorkomen.

  • Te voorkomen dat stress uitmondt in conflict en negativiteit om te buigen in productiviteit.

  • Te ontdekken hoe en waarom motivaties kunnen veranderen wanneer we faseren.

Schrijf je in
Hetty Jansen-Verhagen
Communicatie start bij het gesprek met jezelf

Stel je eens voor dat het vanzelfsprekend zou zijn dat jij bijna altijd lekker in je vel zit, dat samenwerken soepel gaat, we elkaar gewoon begrijpen, we op elkaar reageren op een wijze waar we vrolijk van worden, dat tijdsdr...

Stel je eens voor dat het vanzelfsprekend zou zijn dat jij bijna altijd lekker in je vel zit, dat samenwerken soepel gaat, we elkaar gewoon begrijpen, we op elkaar reageren op een wijze waar we vrolijk van worden, dat tijdsdruk geen issue meer is, dat resultaten altijd optimaal zijn en – last but not least – dat stressgedrag vermeden wordt. Mijn missie is om dit alles te realiseren! “Keep dreaming” hoor ik je denken. “Nee hoor”, zeg ik, stappen in die richting worden gemaakt en kun jij ook maken.

Als stressmanagement-consultant en PCM-trainer en -coach is dit mijn focus en geef ik al jarenlang open PCM-trainingen, teamtrainingen op maat, workshops, masterclasses, MT-heidagen, organiseer ik opfris- en inspiratiemomenten en komen mensen bij mij voor teamontwikkeling en individuele coachingssessies. In het Nederlands, in het Engels. In mijn bijzondere werkruimte in een Middeleeuwse werfkelder in de Utrechtse binnenstad, online of op een locatie die jou past.

Je krijgt inzichten en kennis over jezelf en de mensen om je heen en wat dat betekent voor de communicatie tussen jullie. Je ontdekt minder ontwikkelde kanten van jezelf en kunt die gaan ontplooien. Er ontstaat begrip voor kwaliteiten die jij niet dominant hebt en de wijze waarop die worden geuit door de ander. Je wordt vaardig in 'the art of adaptable communication'. En je krijgt praktische tools om er, met wat jij van nature in je hebt, op ieder moment en in elke situatie mee aan de slag te gaan. Op een wijze die afgestemd is op jou (en jouw team). Zodat er meer innerlijke rust en veerkracht komt, de samenwerking energie geeft en resultaten verbeteren.

Dus mail me even (info@hjtc.nl), bel me (06-21 81 94 11) of bezoek voor meer info mijn website (www.hjtc.nl), dan bespreken we jouw vraag en bekijken we wat ik voor je kan doen en hoe ik je het beste kan begeleiden.

Alleen samen krijgen we stress de wereld uit.

Toon meer
Hetty Jansen-Verhagen
PCM trainer & coach

Schrijf je inBlijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?