Neem contact op
<p dir="ltr">PCM 1 Basistraining</p>

PCM 1 Basistraining

Positief beïnvloeden

Dagelijks het verschil maken met PCM
Met terugkommiddag
Standaard 2 trainers met tegengesteld profiel
Locatie: Culemborg, Nederland
Trainers: Anna Schouten, Johannes van de Water
Format: Live
Talen: Nederlands
Prijs: € 1.695

Schrijf je in
Wanneer:

Dag 1 & 2: 23 februari en 1 maart (9.00-17.30)

Dag 3: 8 maart (9.00-17.30)

Terugkommiddag: 22 maart (13.30-17.30)

Omschrijving:

Tijdens deze training leer jij

 • Inzicht in jouw communicatievoorkeur om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en communicatief te benaderen
 • Inzicht in je totale persoonlijkheid en welke karaktersterkten je bezit om samen te werken
 • Inzicht in hoe je met meer energie en minder stress samenwerkt. Je ontvangt concrete handvatten die je direct voor jezelf in de praktijk kunt toepassen
 • Inzicht in je stresspatroon en het effect op anderen
 • Effectief te communiceren door je communicatiestijl flexibel aan te passen aan verschillende persoonlijkheden en situaties
 • Kennis van de logica en structuur van het Process Communication Model en de bijbehorende toolbox om het in de praktijk te brengen


Praktische informatie over de training

 • Maximaal 8 deelnemers, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ruimte om te ontdekken, leren en oefenen.
 • Locatie: Turn, Lange Meent 24 in Culemborg (mogelijkheid tot ophalen bij openbaar vervoer en bij de locatie is genoeg parkeergelegenheid)
 • De training zal van start gaan met minimaal vier deelnemers.
 • Jouw inschrijving is definitief na betaling van de factuur.
 • Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anna (06 54 36 31 00) of Johannes (06 23 97 96 05) of zie: https://www.turn.nl/leiderschap-met-impact-met-pcm/

Wat je leert

Zelfinzicht en veerkracht

Met het PCM-profiel bekijk je jezelf vanuit je sterke punten en voorkeuren. Met dit zelfinzicht kijk je anders naar alledaagse situaties en kun je keuzes maken die aansluiten bij je je behoeften en die helpen je dromen te realiseren.

Makkelijker contact maken

Met dit hernieuwde zelfinzicht kun je andermans gedrag en motivatie ook ontcijferen. Kijk anders naar gedrag van jezelf en anderen, herken wat de ander nodig heeft en sluit hier op aan.

Stress verminderen

Herken de eerste tekenen van miscommunicatie en buig het om in effectief contact. Zo voorkom je misverstanden, frustratie en gebrek aan betrokkenheid. En ga je stress en bijbehorend onproductief gedrag te lijf.  

PCM 1 biedt inzichten en vaardigheden om:  

 • Beslissingen te nemen en te handelen met meer zelfbewustzijn.

 • Andermans gedrag te ontcijferen en effectief te communiceren.

 • Boost productiviteit door te begrijpen wat anderen motiveert.

 • Miscommunicatie vroeg te spotten en om te buigen in effectieve samenwerking.

 • Sterkere relaties te bouwen door echt contact te maken.

Schrijf je in
Anna Schouten
Het succes van communicatie ligt in bewustwording

We communiceren de gehele dag en toch communiceer je makkelijker met de een dan de ander. Waarom is dat? Ook kan het inleven in een andere motivatie knap lastig zijn, want waarom wil niet iedereen als incentive bungy jumpen i...

We communiceren de gehele dag en toch communiceer je makkelijker met de een dan de ander. Waarom is dat? Ook kan het inleven in een andere motivatie knap lastig zijn, want waarom wil niet iedereen als incentive bungy jumpen in Scheveningen en krijgen sommige mensen stress van het idee? Hoe leer je de verschillende communicatiestijlen toepassen en hoe herken je de motivatie van de mensen binnen je team?

Samen met Johannes van de Water geef ik PCM trainingen en begeleiden we teams met PCM. We doen de trainingen bewust samen, omdat we een tegengesteld profiel hebben waardoor de kwaliteit van de training toeneemt. Het is onze missie om het potentieel van mensen te ontketenen en daar past PCM uitstekend in.

We geven de basis- en verdiepingsstraining PCM, maar werken ook op maat met teams (in-house). Zo hebben we een PCM sales training ontwikkelt voor verkopers. Onze trainingen zijn informatief, interactief en we doen veel oefeningen. Onze basistraining PCM heeft daarom ook na dag drie nog een terugkom-middag waar we praktijkvoorbeelden bespreken.

Vanuit passie werk ik aan PCM, het is echt een feestje om met een groep met PCM aan de slag te gaan. Samen op reis naar betere communicatie, inzicht in je eigen voorkeuren en spieren kweken om beter in staat te zijn ook de andere talen te spreken.

Interesse? Vragen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee.


Toon meer
Anna Schouten
PCM trainer

Johannes van de Water
Communicatie is de sleutel

Er zijn veel verschillende manieren om te communiceren. Door te leren wat jouw communicatievoorkeur is en te herkennen wat de voorkeur van de ander is, kun je voor echte verbinding zorgen. Ik onderzoek graag waar de blokkades...

Er zijn veel verschillende manieren om te communiceren. Door te leren wat jouw communicatievoorkeur is en te herkennen wat de voorkeur van de ander is, kun je voor echte verbinding zorgen. Ik onderzoek graag waar de blokkades en de beperkende overtuigingen zitten. Met dit inzicht doorbreken mensen hun barrières en zetten ze stappen in kunnen, durven en willen. 


Samen met met compagnon en maatje Anna Schouten geef ik PCM-trainingen en coaching. Daarnaast begeleiden we teams door middel van PCM. Het is onze missie om het potentieel van mensen en organisaties te ontketenen en daar past PCM uitstekend in.


Het mooie aan PCM is dat mensen een nieuw niveau bij zichzelf kunnen ontdekken door inzicht te krijgen in hun communicatie (ook naar zichzelf), hun motivatie -en stresspatroon. Als ik vervolgens een context kan creëren waarin iemand deze nieuwe inzichten kan toepassen, dan is het 'Bingo!' en worden (bedrijfs)ambities gekoppeld aan persoonlijke -motiverende- doelen.


Interesse? Vragen? Bel ons gerust, we denken graag met je mee!


Toon meer
Johannes van de Water
PCM trainer & coach

Schrijf je inBlijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?