Neem contact op
<p>PCM 2</p>

<p>Verdiepingstraining</p>

PCM 2 Verdiepingstraining

PCM Verdiepingstraining Conflicthantering & Stressmanagement

Ontcijfer anderen nog beter

Oefen met conflicthantering

Buig lastige situaties om

Locatie: Zeddam, Nederland
Trainers: Monique Bruil
Format: Live
Talen: Nederlands
Prijs: € 795

Schrijf je in
Wanneer:

14 en 15 september 2023

Dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur

Omschrijving:

BSmart PCM-Verdiepingstraining conflicthantering en stressmanagement

Deze 2-daagse training is een vervolg op de 3-daagse PCM Basistraining en richt zich op het verder verdiepen en uitbreiden van de vaardigheden contact maken, motiveren en oplossen van conflicten.

Wat houdt de PCM-Verdiepingstraining in?

We gaan dieper in op de toepassing van het Process Communication Model® in conflicten en stressvolle situaties, zowel interpersoonlijk als binnen groepen en teams. Staan uitgebreid stil bij de verschillende stresspatronen (zoals voorspelbare faalpatronen en mythes die stress versterken) en effectieve interactie strategieën. Je verdiept je kennis en versterkt het succesvol praktisch toepassen van het Process Communication Model®.

We gaan aan de slag met concrete do’s en dont’s en met praktijkvoorbeelden via casussen en filmfragmenten. Je maakt kennis en gaat oefenen met verdiepende informatie waardoor je jouw eigen stresspatronen en die van de ander nog sneller en beter herkent en waardoor je interventie- en preventie strategieën nog effectiever kunt toepassen in het leven van alle dag, of het nu op het werk is of in je privé situatie.

Waarmee ga je naar huis?

Met deze Verdiepingstraining vergroot je jouw communicatievaardigheden en het succesvol toepassen van praktische PCM-concepten in het dagelijkse leven. Plezierige samenwerking, realiseren van doelen binnen de gestelde termijn en innerlijke balans worden nog steviger verankerd in jouw dagelijks leven. Hierdoor is deze training voor jou een uiterst waardevolle aanvulling en verdieping op de inzichten en vaardigheden die je in de basistraining hebt opgedaan.

Voor wie?

Voor iedereen die graag: nog meer wil leren over PCM, zijn/haar vaardigheden wil vergroten in stresssituaties en los wil komen van vaste mythes en voorspelbare patronen die stress uitlokken.

Vanuit innerlijke rust wil waarnemen hoe helder de patronen zijn die de ander laat zien.

Wil ervaren hoe prettig het is om op een soepele wijze een +/+ communicatie te hebben en te houden. De uitdaging wil aangaan om effectief een goede relatie en optimale resultaten te behalen.

Wil leren om plezierig te communiceren met de voor jou van nature “lastige” persoonlijkheidstypen.

Dit alles samen met mensen die ook de PCM-Basistraining hebben gevolgd en de belangrijkste onderdelen willen opfrissen en zich verder willen verdiepen door nieuwe kennis en speelse, waardevolle oefeningen te doen.

Praktische informatie

Deelnemers: min. 4 / max. 8

Inclusief uitgebreide lunch

Locatie: Hotel Montferland Zeddam / BSmart Communication Doetinchem

Prijs is incl. PCM-Verdiepingsmanual, handouts en opdrachten

Wat je leert

Gericht motiveren

Vanuit je eigen PCM-profiel begrijp je beter hoe elk persoonlijkheidstype en -fase zijn eigen motivaties en bijbehorende emoties heeft. Hierdoor kun je langetermijnstress voorspellen en bescherming bieden tegen de mogelijke gevolgen.

Patronen ontdekken

Je ontwikkelt een antenne voor stress. Hiermee spot je tijdig de gedragspatronen die jou en anderen in de weg zitten. Dit inzicht helpt je om miscommunicatie, ruis en conflict tegen te gaan.

Signalen oppikken

Als je de persoonlijkheidstypen begrijpt, kun je meer signalen oppikken uit de omgeving. Zo snap je beter wat mensen nou echt bedoelen in intense situaties, gesprekken of digitaal contact. Hierdoor herken je gebrek aan betrokkenheid en buig je het om naar echt contact.

PCM 2 biedt inzichten en vaardigheden om:      

  • Miscommunicatie te signaleren door scherp te observeren.
  • Schriftelijke communicatie te analyseren en tussen de regels door te lezen.

  • Jouw communicatiestijl aan te passen aan de voorkeuren van anderen.

  • Emotionele patronen te herkennen en miscommunicatie te voorkomen.

  • Te voorkomen dat stress uitmondt in conflict en negativiteit om te buigen in productiviteit.

  • Te ontdekken hoe en waarom motivaties kunnen veranderen wanneer we faseren.

Schrijf je in
Monique Bruil
Versterk je communicatie en ga voor meer plezier en resultaat

Als Trainer en Coach hou ik er van om mensen te inspireren en motiveren en streef ik graag naar een gezamenlijk doel. Samen werken aan verbetering en vertrouwen! Schakelen met mensen en samen een optimaal resultaat behalen. ...

Als Trainer en Coach hou ik er van om mensen te inspireren en motiveren en streef ik graag naar een gezamenlijk doel. Samen werken aan verbetering en vertrouwen! Schakelen met mensen en samen een optimaal resultaat behalen.

Ik heb jarenlange nationale en internationale ervaring zowel vanuit de interne organisatie alsook extern met klanten en leveranciers. Waarbij de ontwikkeling van communicatie, gericht op structuur, vaardigheden en efficiency altijd centraal stond. Door vallen en weer opstaan en vooral door goed te luisteren heb ik geleerd hoe belangrijk het is om zo nu en dan ook kritisch naar jezelf, je team en je eigen organisatie te kijken.

Mijn kracht ligt in de passie voor mensen en organisaties in combinatie met een sterk empathisch vermogen, gedrevenheid en enthousiasme. Vanuit verbindend leiderschap mensen en organisaties inspireren en verder helpen.

Wil jij alles uit je dag halen en vol positieve energie zelfbewust samenwerken met oog en oor voor elkaar? Je communicatie en motivatie versterken en je bewustwording vergroten? Ik help je graag!

Toon meer
Monique Bruil
PCM trainer & coach

Schrijf je inBlijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?